Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Όλο το ΠΑΜΕ στο λιμάνι! ΤΩΡΑ πορεία στο ΥΕΝ με επικεφαλής την Παπαρήγα

Όλο το ΠΑΜΕ στο λιμάνι! ΤΩΡΑ πορεία στο ΥΕΝ με επικεφαλής την Παπαρήγα

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω οι ναυτικοί παρά την επιστράτευση. Μεγάλη συγκέντρωση τώρα στο λιμάνι του Πειραιά με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ. Πορεία ΤΩΡΑ μέσα από το λιμάνι στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η πορεία των ναυτικών και του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής της Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε από τον Άγιο Διονύσιο. Αλλά λίγο πριν φτάσει μπορστά στο υπουργείο Ναυτιλίας, οι συγκεντρωμένοι “έπεσαν” σε… μπλόκο. Διμοιρίες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και ανδρών του λιμενικού είχαν σχηματίσει ανθρώπινο τείχος για να “κόψουν” την πορεία, πριν φτάσει στο υπουργείο….

Μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ τα ξημερώματα σε στυλ… Μετρό, τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται πλέον κανονικά και από το λιμάνι του Πειραιά. Aπό τις 07:30 το πρωί τα πλοία με προορισμό Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη φορτώνουν και αναχωρούν κανονικά.


Οι ναυτικοί διαμηνύουν ότι δε θα κάνουν πίσω. Έχουν συγκεντρωθεί στο Άγιο Διονύσιο, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων. Εκεί βρίσκεται και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά την επίταξη και την επιχείρηση των ΜΑΤ, η ΠΝΟ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 20 Φεβρουαρίου.

«Αποφασίσαμε νέες κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο (του υπουργείου Ναυτιλίας) στη Βουλή. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτά τα κατασταλτικά μέτρα θα σταματήσουμε κάνουν μεγάλο λάθος θα μας βρουν μπροστά τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος.

Επίσης, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:
– Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
-Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
-Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε έτοιμος για νέο γύρο διάλογου. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμα και σήμερα», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έσπασε” η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά – Φορτώνουν και αναχωρούν τα πλοία – Ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ επί τόπου

 

Μετά την επιστράτευση ανοίγουν τα λιμάνια εκτός Αττικής – Καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων όλη τη νύχτα στον Πειραιά

Θέσεις μάχης κατά της επιστράτευσης παίρνουν οι ναυτεργάτες στο λιμάνι – Αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και κάνουν κατάληψη στους καταπέλτες

24ωρη απεργία στην Αττική από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε