Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολο το παρασκήνιο της διαμάχης κυβέρνησης – τρόικας

Για “λάθος εντυπώσεις” κάνει λόγο η τρόικα. Η αντίδραση της κυβέρνησης για τις συνεντεύξεις Ντερούζ στον κυριακάτικο τύπο.

Μετά τα διαβήματα του πρωθυπουργού στον Στρος Καν και τον Ολι Ρεν για τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, φαίνεται οτι και απο τις δύο πλευρές γίνονται προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι ωστε να μην δοθεί η εικόνα στις αγορές οτι υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίηση του μνημονίου. Σε αυτή την κατεύθυνση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να αναδιπλωθεί και επισημαίνει πως η Ελλάδα βαδίζει σε καλό δρόμο και πως η συνεργασία με την κυβέρνηση βασίζεται πάντα στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της τρόικας

Την ίδια ώρα πάντως λάδι στη φωτιά ρίχνουν όσα αναφέρει σε συνεντεύξεις του στον κυριακάτικο τύπο ο Σερβαάς Ντερούζ. Ζητεί ανοιχτά απο την κυβέρνηση να πουλήσει άμεσα δημόσια ακίνητη περιουσία και επιχειρήσεις.

Διαβάστε την είδηση για τα όσα λέει σε συνεντέυξεις του ο κ. Ντερούζ

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε γραπτή ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα όσα λέει ο κ. Ντερούζ “άστοχα και ανακριβή” και τονίζει οτι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει και όχι να πουλήσει τη δημόσια περιουσία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο κατηγορούν τον κ. Παπακωνσταντίνου οτι έκανε λάθος να αφήσει τους εκπροσώπους της τρόικας να ανακοινώσουν τις αποκρατικοποιήσεις και ζητούν το σχετικό πρόγραμμα να περάσει απο το υπουργικό συμβούλιο.

“Η αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου είναι θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής.

Ωστόσο, την ώρα που ο υπουργός οικονομικών απαντούσε με αιχμηρή ανακοίνωση στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, νέα αναστάτωση προκλήθηκε απο δηλώσεις που εκανε ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο πρακτορείο Dow Jones σχετικά με τη δυσκολία του εγχειρήματος. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο κ. Χριστοδουλάκης είπε οτι “ο κίνδυνος εφαρμογής του σχεδίου είναι ιδιαίτερα υψηλός και θα πρέπει να αναζητήσουμε βιώσιμα projects τα οποία είναι λογικά”.

Μετά απο συνεννόηση του ειδικού γραμματέα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου το γραφείο τύπου του υπουργείου, με ανακοίνωσή του, διέψευσε οτι ο κ. Χριστοδουλάκης είχε χρησιμοποιήσει τέτοιο χαρακτηρισμό για το σχέδιο των 50 δισ. ευρώ, όπως επίσης οτι στην ιδιωτική συνομιλία με τον δημοσιογράφο ο ειδικός γραμματέας αναγνώρισε οτι δύσκολα μπορούν να έρθουν επενδυτές απο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που διατρέχουν κίνδυνο χρεοκοπίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε