Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν”

Για τα γεγονότα στη Νομική ο κ. Παπουτσής αποδίδει ευθύνες στον Συνασπισμό και στον πρύτανη, ο οποίος άργησε να κινητοποιηθεί, ενώ τονίζει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, αν αρνηθούν να επαναπατριστούν οικειοθελώς, θα απελαθούν.
 

”Οι πολιτικές όσων επενδύουν στο μπάχαλο και στην ανυπακοή είναι πολύ βαριές υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής σε συνέντευξη του στο Βήμα, όπου τονίζει όμως τη διαφωνία του με την άποψη ότι πρέπει να παρέμβει η Αστυνομία για να καταστείλει το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω.
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για εκμεταλλευτές των μεταναστών ενώ δεν καταλόγισε ευθύνες στην Αστυνομία.
 
” Κάποιοι έχουν κάνει πολιτική επιλογή τη διαρκή επιδίωξη για σύγκρουση· που επιλέγουν την ανευθυνότητα και τροφοδοτούν το μπάχαλο. Και όσοι αντιμετωπίζουν τον χώρο των μεταναστών σαν δεξαμενή πελατών.Δεν ήταν καραβάνι μεταναστών. Ηταν οργανωμένη δραστηριότητα με έλληνες επικεφαλής. Οι μετανάστες δεν πήραν μόνοι τους το πλοίο της γραμμής και ήρθαν στην Αθήνα. Συμμετείχαν σε εκδήλωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας την οποία διοργάνωσε το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων και τους πλήρωσαν το ομαδικό εισιτήριο. Στις 5.30 το πρωί που έφτασε το πλοίο στον Πειραιά υπήρχαν διακόσιοι συγκεντρωμένοι, μέλη διαφόρων οργανώσεων αλληλεγγύης, που τους πήγαν στη Νομική “α λα μπρατσέτα”. Τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές στις 6.30 το πρωί της Κυριακής οι νεολαίοι του ΣΥΝ που βρίσκονταν εκεί.”
 
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθουν.
 
 
” Στην Ελλάδα λοιπόν έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου. Οσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Ολοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση”.
 
Ο Χ.Παπουτσής επανέλαβε ότι ούτε η τρομοκρατία έχει εξαρθρωθεί ούτε έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε