Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολόκληρο κύκλωμα για να καταληστεύουν το ΝΑΤ – Ακόμα και πρεσβείες στο κόλπο

Ολόκληρο κύκλωμα για να καταληστεύουν το ΝΑΤ – Ακόμα και πρεσβείες στο κόλπο

Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, κάλεσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να τον ενημερώσει για το έργο της και τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπάλληλοι ελληνικών προξενείων και πρεσβειών, γιατροί αλλά και υπάλληλοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, φέρεται να εμπλέκονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στην υπόθεση των παροχής παράνομων συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί έως σήμερα περισσότερες από εξήντα περιπτώσεις ναυτικών που προσπάθησαν να λάβουν ή έχουν λάβει, με πλαστά πιστοποιητικά, παράνομα, σύνταξη γήρατος από το ΝΑΤ.

Τα πιστοποιητικά βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας από πλοία με σημαία τρίτης χώρας για την παροχή σύνταξης σε ναυτικούς φέρεται να έχουν πλαστή υπογραφή και σχετική σφραγίδα διπλωματικών υπαλλήλων ελληνικών προξενείων και πρεσβειών, οι οποίοι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεν υπηρετούσαν ή ήταν ανύπαρκτοι ως πρόσωπα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται δε, ότι η χρήση των πλαστών πιστοποιητικών γινόταν με τη «νομότυπη» διαδικασία, αφού ο ναυτικός είχε πληρώσει, ως προς τον χρόνο αναγνώρισης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία Τρίτης Χώρας, τις ανάλογες εισφορές στο ΝΑΤ.

Ταυτόχρονα, διερευνάται η έκδοση πλαστών ή παραποιημένων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και η υποβολή ενυπόγραφων αιτήσεων για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση εφ’ άπαξ σε συνταξιούχους ΝΑΤ.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά στην υποβαλλόμενη αίτηση προς το ΝΑΤ, για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του εφ’ άπαξ (επιδόματος).

Οι ιατρικές βεβαιώσεις, καθώς και μέρος πλαστών πιστοποιητικών θαλάσσιας υπηρεσίας, βρέθηκαν σε υπάλληλο του ΝΑΤ, ο οποίος δεν ήταν αρμόδιος για την παραλαβή των αιτήσεων – δικαιολογητικών και τη διεκπεραίωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνδικαλιστικό όργιο εκατομμυρίων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Ασύλληπτες σπατάλες και παρέμβαση του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε