Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώνονται εντός του 2010 τα έργα υδροδότησης στα Οινόφυτα

Ολοκληρώνονται εντός του 2010 τα έργα υδροδότησης στα Οινόφυτα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2010 | 14:25
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 16:11

Ευπρόσβλητη ζώνη χαρακτηρίζεται η περιοχή του Ασωπού, με συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισημαίνεται ότι για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό, ολοκληρώνονται εντός του 2010 από την ΕΥΔΑΠ οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από το Μόρνο, μέσω του διυλιστηρίου Θηβών στις κοινότητες της περιοχής, Νεοχωράκι και Ελαιώνας.

Στόχος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι να επιτυγχάνεται πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά η προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος στη λεκάνη απορροής του Ασωπού. Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως ευπρόσβλητη σε νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης ζώνη και η υιοθέτηση του αναγκαίου προγράμματος μέτρων, που περιλαμβάνουν την εφαρμογή Κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της ρύπανσης από δραστηριότητες γεωργικής προέλευσης και ειδικότερα της ρύπανσης από νιτρικά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook