Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση των 2 εισαγγελέων

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση των 2 εισαγγελέων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2012 | 17:43
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2012 | 17:43

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, θα έχει, πλέον, τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι δέχτηκαν «παρενοχλήσεις» στο έργο του.

Σήμερα «έκλεισε» ο γύρος των μαρτυρικών καταθέσεων στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, ο οποίος διερευνά το θέμα.

Το μεσημέρι κατέθεσε στον κ. Μακρή ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών και προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Ιωάννης Σακελλάκος, ο οποίος ήταν γνώστης των όσων υποστηρίζουν οι Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης, καθώς μάλιστα σε μία περίπτωση ήταν αυτήκοος μάρτυρας, όταν οι δύο εισαγγελείς ανέφεραν τις «παρενοχλήσεις», που δέχθηκαν σε συγκεκριμένη υπόθεση, που χειρίζονται.

Προηγουμένως, είχε καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και επίκουρος οικονομική εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, η οποία υποστήριξε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπανδρέου χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, περί ύπαρξης λίστας μεγάλων φοροφυγάδων, καταγγελίες, που ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Μακρής θα καταθέσει ενημερωτική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μπορεί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο ή να διατάξει προκαταρκτική έρευνα (ποινική ή πειθαρχική), χωρίς να αποκλείεται να ζητήσει από τον κ. Μακρή την εξέταση και άλλων μαρτύρων.Διαβάστε:

Κατέθεσε ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων

Κι άλλος οικονομικός εισαγγελέας καλείται ως μάρτυρας

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί όσους κατονόμασαν Πεπόνης και Μουζακίτης


Στον 'Αρειο Πάγο ο εισαγγελέας για τα CDS


   Διαδώστε αυτό το άρθρο