Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στο Σύνταγμα και τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, πέντε ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους Special Olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ νωρίς το πρωί έγινε δοξολογία στον Αγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Για την ανάγκη ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο η υπουργός Παιδείας αλλά και βουλευτές που παρέστησαν στην παρέλαση.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Προϋπόθεση όμως γι΄αυτο, υπογράμμισε, είναι να προτάξουμε το συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού.

Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση πως σχολιάζει το δίλημμα περί εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε στο μήνυμα της επετείου του ΄40.

Σε δήλωσή της, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Ελίζα Βοζενμπεργκ, εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη.

Εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά όπως είπε, ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης υπογράμμισε πως οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το ’40, όταν ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος με πνεύμα αυτοθυσίας. Και σήμερα είναι εν κινδύνω η χώρα και οφείλουμε να αντλήσουμε από τα διδάγματα εκείνης της εποχής, πρόσθεσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε