Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – ‘Ενταση έξω απο το Βελλίδειο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – ‘Ενταση έξω απο το Βελλίδειο

– Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγα μέτρα απο το Βελλίδειο
– Απόρθητο φρούριο η πόλη – Προληπτικές προσαγωγές

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα αντεξουσιαστών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο, τους απώθησαν κι έκαναν περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι διαδηλωτές.

Αυτή τη στιγμή, μικρή ομάδα ατόμων, που πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, παραμένει στην Καμάρα.

Μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία απο το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ σε αυτή την πορεία συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε μέσω της λεωφόρου Νίκης το ΠΑΜΕ.

Απο την πορεία μελών της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς. ΦΩΤΟ NEWSIT

Μια άλλη ομάδα, από περίπου 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε νωρίτερα να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, όπου ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε την ομιλία του αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε όλη την πόλη παραμένουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενω νωρίτερα έγιναν 35 προληπτικές προσαγωγές (16 ελλήνων και 19 αλλοδαπών διαδηλωτών).

Δρακόντια τα μέτρα και στο ΑΠΘ ενώ φυλάσσεται κάθε πιθανός στόχος αλλά και τα ξενοδοχεία όπου μένουν ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε