Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία των Σύριων στο κέντρο

Ολοκληρώθηκε η πορεία των Σύριων στο κέντρο

Διαμαρτυρήθηκαν για το αιματοκύλισμα στη Συρία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία ζήτησαν περισσότεροι από 200 Σύροι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές, σε προκήρυξή τους που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τονίζουν ότι: «ο συριακός λαός κάνει σήμερα την επανάστασή του εναντίον ενός αυταρχικού και δικτατορικού καθεστώτος που κατέστρεψε τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στο θρόνο της εξουσίας… Η φτώχεια, η ανεργία ,η διαφθορά, η καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καθιέρωση της πολιτικής της βίας και της τρομοκρατίας κατά του συριακού λαού είναι οι επιτυχίες του συριακού καθεστώτος».

Φωτογραφία NewsIt έξω από τη Βουλή

«Στη Συρία, από το 1963 που το καθεστώς Μπάαθ κατέλαβε την εξουσία, δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Γνωρίζουμε ότι η ελευθερία και το καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας έχουν την τιμή τους και εμείς αγωνιζόμαστε για να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία αθώων ανθρώπων στη Συρία» αναφέρουν ακόμα στην προκήρυξή τους οι Σύροι διαδηλωτές.
Φωτογραφία NewsIt

Όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στη Ντεράα της Συρίας, όπου 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων των πολιτών.

Σύμφωνα με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, από την αρχή της εξέγερσης έχουν σκοτωθεί 1.000 άτομα και 7.000 έχουν τραυματιστεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε