Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
,

Στις 2.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας. Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.  Δείτε τι έγινε νωρίτερα στις πορείες.

Ολοκληρώθηκε το μαζικότατο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.  Λίγο μετά τις 12.20 ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών απο την Κλαυθμώνος προς τη Βουλή και για δύο ώρες έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Μαμά και κόρη μαζί στην πορεία…

Και για τον πεινασμένο διαδηλωτή υπάρχει λύση…

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν καθώς η πορεία έληξε δίχως παρατράγουδα.

Aπό τα πιο δυναμικά μπλόκα ήταν αυτά των καθαριστριών και των εκπαιδευτικών.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο έκανε το ΠΑΜΕ

Χιλιαδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια και μέσω της Πανεπιστημίου έφτασε στο Σύνταγμα λιγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι. 

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες – εφορίες – πολεοδομίες, δικαστικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι,  εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία που διοργανώνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και άρα οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Τα πλοία θα μείνουν και σήμερα δεμένα στα λιμάνια, αφού στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

– Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

– Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, τρένα και τραμ θα κινηθουν κανονικά λόγω της επίταξης των εργαζομένων. Από τις 10:00 όμως ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός λόγω των συλλαλητηρίων. Επίσης, οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη Δουκίσσης Πλακεντίας, αφού μετά δε θα έχει Προαστιακό.

– Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απίθανη ιστορία της σκυλίτσας που είναι η μασκότ της πορείας – ΦΩΤΟ

Απεργιακό δελτίο: Ποιοί απεργούν, πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη

Μπλακ άουτ σήμερα στην Υγεία! Χωρίς νοσοκομεία, φαρμακεία, ΕΚΑΒ

Συλλαλητήριο λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ – ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε