Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολυνυχτία έξω από την Ακρόπολη για τους συμβασιούχους

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
Ολυνυχτία έξω από την Ακρόπολη για τους συμβασιούχους
ΩΡΑ 09.00 Οι τουρίστες κοιτάζουν απορημένοι την κλειστή πόρτα ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.10.2010 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 13.10.2010 | 07:47

Ρολά κατέβασαν από τις έξι και μισή το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού. Θα μείνουν εκεί μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Ζητούν τη μονιμοποίησή τους, αλλά και να μην απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις στις 30 του μήνα.

ΩΡΑ 09.20 Πανό με αιτήματα και τουρίστες απορημένοι....ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.20 Πανό με αιτήματα και τουρίστες απορημένοι....ΦΩΤΟ NEWSIT

"Είμαι λυπημένη και θυμωμένη", λέει η τουρίστρια που ήρθε από την Αργεντινή. "Ηρθα για να δω την Ακρόπολη και δεν μπορώ. Θα πω σε όλους να μην έρθουν στην Ελλάδα αν συναντουν τετοιες καταστάσεις. Πρέπει ν' ανοίξουν τις πόρτες και να αφήσουν τους τουρίστες να μπουν. Ας βρουν έναν άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Την ολονύκτια παραμονή τους έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα από το πρωί την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν το μεσημέρι στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό. 

Ο κ. Γύζης είπε ότι θα ενημερώσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελ. Τράϊκου, και αποχώρησε μετά τις 16.30. Οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως έκλεισε για το κοινό μία ώρα μετά.
Λευτέρης Σουχαϊμπ
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο