Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Όμηροι” εκατοντάδες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της χώρας – Νέο μέτωπο ανοίγει ο Ραγκούσης με την ΟΣΥΠΑ

Καθυστερήσεις από 2 εώς 6 ώρες παρατηρούνται σήμερα στα αεροδρόμια όλης της χώρας καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν εργάζονται υπερωριακά και στα ρεπό τους. Την παραίτηση Ραγκούση ζητά η ΟΣΥΠΑ που θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Υπουργού Μεταφορών.

Oι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζητούν να εξαιρεθούν από την εφεδρεία και από το ενιαίο μισθολόγιο την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έλληνες βλέπουν το εισοδημα τους να συρρικνώνεται καθε μέρα όλο και περισσότερο.

Στο μεταξύ τη νύφη πληρώνουν εκατοντάδες ταξιδιώτες που βλέπουν τον πίνακα ανακοινώσεων στα αεροδρόμια της χώρας με την ένδειξη LATE.

Oπως δήλωσε στο Νewsit o προεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος “οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αυτή τη στιγμή κάνουν τήρηση των κανονισμών ασφάλειας που τους επιτρέπει ο κανονισμός για την ασφάλεια των πτήσεων. Πρέπει επιτέλους ο κύριος Ραγκούσης να φύγει από το κάδρο της σιωπής και να αποφασίσει να ασχοληθει με αυτή την υπηρεσία. Υπάρχει ενα μπλοκάρισμα σε ολα τα αεροδρόμια από χθες. Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν ξεκινάνε από 2 ώρες και φτάνουν τις 6 ώρες όχι μόνο στο Ελ.Βενιζέλος αλλά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μπλοκαρισμα γενικότερα του Εuro Control. Γιατί όταν σε μια χώρα υπάρχει πρόβλημα με καθυστερησεις στις πτήσεις μπλοκάρει όλη η εναέρια κυκλοφορία της Ευρώπης. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας”.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑ
“Σήμερα στο αμφιθέατρο της ΥΠΑ υπήρχε πανζουρλισμός από όλο το προσωπικό” είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος και συνέχισε “οι εργαζόμενοι είναι ξεσηκωμένοι για τους εξής λόγους. Πρώτα απ΄όλα με το θέμα της εφεδρείας. Θεωρούμε ότι ο υπουργός Μεταφορών εχει παίξει έναν δόλιο ρόλο και έχει εξαπατήσει το υπουργικό συμβούλιο χωρίς να λέει την αλήθεια για αυτην την υπηρεσία. Αυτή η υπηρεσία έχει ενεργούς συναδέλφους 2.800 άτομα και με την εφεδρεια θα μείνουν περίπου 2.100 εργαζόμενοι. Φεύγουν καίρια σημεία της λειτουργίας της υπηρεσίας, άτομα με γνώση, εμπειρία και εξειδικευμένο έργο. Αυτο σημαίνει οτι θα υπάρξει προβλημα στην διατήρηση των συστημάτων ασφάλειας πτήσεων όπως και κλείσιμο των ελληνικών αεροδρομίων. Για παράδειγμα σε ένα αεροδρόμιο έχουμε 2 πυροσβέστες σε ενα πυροσβεστικό, φεύγουν και οι δύο και καταργούν συγχρόνως και τη θέση. Και εγώ θέτω το ερώτημα στον κύριο Ραγκούση. Ποιος θα λειτουργήσει τελικά το συγκέκριμένο αεροδρόμιο; Το σύνολο των εργαζομένων σε μια συνέλευση με τη συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε καταλήψεις χώρων, δηλαδή θα υπάρξει κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας, μονάδων καίριων που αφορούν στη λειτουργία της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων,επίσης θα προχωρήσουμε σε καταλήψεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με μπλοκάρισμα των διαδικασιών στην ασφάλεια των πτήσεων ενώ θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποίησεις μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Θεωρούμε ότι η ΥΠΑ πρέπει να εξαιρεθεί και από τη διαδικασία της εφεδρείας και από το ενιαίο μισθολόγιο. Εμείς δεν πληρωνόμαστε από τον προϋπολογισμό αλλά από το Euro Control με χρήματα που δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έρχεται και επιστρέφει χρήματα στις αεροπορικές εταιρειές και οδηγεί τους εργαζόμενους σε πείνα.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΖΗΤΑ Η ΟΣΥΠΑ ΕΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
“Με επιστολή μας προς τον πρωθυπουργό θα ζητήσουμε την παραιτηση Ραγκούση” είπε τέλος ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ και πρόσθεσε “ήδη οι νόμικοί της Ομοσπονδίας ετοιμάζουν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του κυρίου Ραγκούση για εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις καθώς και για εξαπάτηση του Υπουργικού Συμβουλίου που τινάζει στον αέρα την ΥΠΑ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κανονικά οι πτήσεις την Κυριακή – Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών

Θα μας κάνουν καρτούν στα αεροδρόμια

Τρέχει η κυβέρνηση να σβήσει τη φωτιά στα αεροδρόμια


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε