Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Online τα ειδοποιητήρια για τη 2η δόση της έκτακτης εισφοράς

Online τα ειδοποιητήρια για τη 2η δόση της έκτακτης εισφοράς

Ψάχνετε εναγωνίως το εκκαθαριστικό για να πάτε να πληρώσετε τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς; Αν είστε ένας από τους 592.000 «τυχερούς», θα το βρείτε στο διαδίκτυο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών «ανέβασε» στο TAXISnet 592.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.

Το 83% των ειδοποιήσεων αυτών προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2011 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet. Άρα, οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους από το internet και να πάνε σε τράπεζες, εφορίες ή ΕΛΤΑ για την πληρωμή.

Οι ειδοποιήσεις «ανέβει» στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».

Αν πάλι το εκκαθαριστικό δεν είναι διαθέσιμο στο TAXISnet, οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν είτε σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την απόδειξη της προηγούμενης πληρωμής (αλλά θα πρέπει να καταθέσουν ποσό ίσο με την πρώτη δόση) είτε στη ΔΟΥ όπου ανήκουν.

Για όσους φορολογούμενους δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμη η δήλωση τους για το 2011, δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία για την πληρωμή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος έχει πάρει παράταση μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δόθηκε παράταση για την έκτακτη εισφορά και όχι μόνο…

Απίστευτο! Συγγενείς των πεθαμένων θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά

Θα πληρώσετε ακόμη κι αν δε σας ήρθε το εκκαθαριστικό

Πρόβλημα με την καταβολή της 2ης δόσης της έκτακτης εισφοράς

Πως θα σας έρθει η έκτακτη εισφορά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε