Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 6 Αθήνα Αναλυτικά

Όπισθεν από την κυβέρνηση γιά το εργασιακό

Όπισθεν από την κυβέρνηση γιά το εργασιακό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.06.2010 | 13:02
Πρώτη δημοσίευση: 21.06.2010 | 12:02

Τρεις αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα γιά το...

εργασιακό φαίνεται πως αναγκάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες:

 

* θα παραταθεί ο χρόνος προειδοποίησης γιά τις απολύσεις. Από 1 ως 4 μήνες που προβλέπονται, θα γίνουν πιθανότατα 2 ως 6, ανάλογα με την προϋπηρεσία του εργαζομένου

 

* θα αναφέρεται με σαφήνεια ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το 15 ή 20% της διαφοράς από τον κατώτατο μισθό γιά έναν νεοπροσλαμβανόμενο, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα απλώς αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά»

 

* θα προβλέπονται αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.

 

 

Μετά από αυτές τις αλλαγές, το σημαντικότερο “αγκάθι” που παραμένει στο Προεδρικό Διάταγμα είναι το θέμα της διαιτησίας, που όπως προβλέπεται θα επιλαμβάνεται μόνον αν συμφωνούν γι' αυτό εργοδότης και εργαζόμενος.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντισυνταγματική. Έτσι σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα αποστέλλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιά να ελεγχθεί η συνταγματικότητά του.

 

Εξάλλου ο Α.Λοβέρδος θα συναντηθεί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιά να κατευνάσει τις αντιδράσεις τους.

Παράλληλα, αύριο θα συζητηθεί για πρώτη φορά σε Επιτροπή της Βουλής (Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων) το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά.

 

Πρόταση για τη συζήτηση κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Πάνος Κουρουμπλής, Ηλίας Θεοδωρίδης, Παύλος Στασινός και Φραγκίσκος Παρασύρης.

 

 

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. 1.000 ευρώ βοήθημα στους εργαζόμενους σε “Αγγελιοφόρο” και “Σπορ του Βορρά” 1.000 ευρώ βοήθημα στους εργαζόμενους σε “Αγγελιοφόρο” και “Σπορ του Βορρά”
  2. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας 10.000 θέσεων ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας 10.000 θέσεων
  3. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας
  4. ΟΑΕΔ: Παράταση για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων ΟΑΕΔ: Παράταση για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
  5. ΟΑΕΔ: Έως 09/01 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων ΟΑΕΔ: Έως 09/01 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
  6. ΟΑΕΔ: Παράταση του προγράμματος για ανέργους 30 έως 49 ετών ΟΑΕΔ: Παράταση του προγράμματος για ανέργους 30 έως 49 ετών
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook