Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ώρες αγωνίας στον Έβρο: Εκκενώθηκε 1 χωριό – Σε ετοιμότητα να εκκενωθούν άλλα 6 – Δείτε φωτό και βίντεο!

Για ακόμα μια φορά όλα τα χωριά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζουν με την αγωνία της πλημμύρας! Οι κάτοικοι είναι στο πόδι ώρες ολόκληρες και η σταθμη του νερού ολοένα και ανεβαίνει.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, η περιφέρεια έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής έχει εκκενωθεί το χωριό το Ορμένιο, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς τα νερά του ποταμού έφθασαν μέχρι την πλατεία του χωριού.

Συνολικά μετακινήθηκαν 15 άτομα, τα οποία και θα φιλοξενηθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα ή ξενοδοχεία της περιοχής. Όπως δήλωσε στο Newsit ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, “ήδη έχει εκκενωθεί το Ορμένιο, ενώ σε ετοιμότητα είναι Μέσα Μεταφοράς για να πάρουν άμεσα αν χρειαστεί τους κατοίκους από τα χωριά: Δίκαια, Νέα Βύσσα, Πραγγί, Πύθειο, Λαγίνι και Πόρο”.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Γιαννακίδη στο NewsIt:

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του δήμου Ορεστιάδας και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν κάνει προστατευτικό κλοιό γύρω από τις περιοχές, αφού, η ταχύτητα του νερού που εισρέει στην κοίτη του ποταμού είναι πάνω από 1.200 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στον ποταμό Έβρο, τα 400 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στον Άρδα και τα 200 στην Τούντζα.

Θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν φαινόμενα κατακλυσμού σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά, σταδιακά, από βορρά προς Νότο.

Με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι των παρόχθιων δήμων του Έβρου να απομακρύνουν αμέσως, αγροτικό εξοπλισμό, ζώα και κάθε χρήσιμο περιουσιακό στοιχείο στις επικίνδυνες για πλημμύρες ζώνες, να μη βρίσκονται μόνοι τους σε αγροικίες και να μην πλησιάζουν τα αναχώματα.

Οι κάτοικοι βέβαια έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα ορμητικά νερά και το τσουχτερό κρύο και το χιόνι.
Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, τα σχολεία στο Σουφλί να είναι κλειστά.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: piazzadelpopolo.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόλος: Πλήρωσε με τη ζωή της, την διακοπή του ρεύματος!

Κρήτη: Κεραυνός… έβαλε φωτιά σε κρεμασμένα ρούχα!


Λάρισα: Οι βάρκες στην στεριά και… οι στέγες στον αέρα!

Λαμία: Ιπτάμενες στέγες σκόρπισαν πανικό

Τρίπολη: Ξεχείλισαν οι δρόμοι και… η οργή του κόσμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε