Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργή και θρήνος στην κηδεία του Γ. Βασιλάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Κλίμα συγκίνησης και οργής στην κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη
– Τραγικές φιγούρες ο πατέρας, η σύζυγος και τα παιδιά του
– Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον άτυχο υπασπιστή, θύμα των τροκοκρατών
– Πολιτικό παιχνίδι με τη διαδρομή της βόμβας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου για να πει το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Βασιλάκη και να συνοδεύσει τον άτυχο υπασπιστή στην τελευταία του κατοικία. Ρίγη συγκίνησης, θλίψη και οργή για τον 52χρονο, πατέρα δυο παιδιών, που έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Συντετριμμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η σύζυγός του και τα παιδιά του. Συντετριμμένος από το χαμό του φίλου και συνεργάτη του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το φέρετρό του ήταν καλυμένο με την ελληνική σημαία. Σύσσωμη η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ηράκλειο Κρήτης παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία. Παρόντες οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και Γιώργος Βουλγαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων.

ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ. Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίσθηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο».

Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κων/νος Βαλλιάνος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη μετέφερε τον αποχαιρετισμό της γενέτειρας του και σημείωσε: «Ο κόσμος που πενθεί σήμερα είναι ο κόσμος της σκληρής δουλειάς, ο κόσμος που σκάβει το χωράφι, ο κόσμος της αλληλεγγύης και της φιλίας. Πενθεί τη «μαγιά», που έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, που κουβαλά αγόγγυστα το βάρος της προόδου της πατρίδας στην πλάτη του». Περιέγραψε τον Γ. Βασιλάκη σαν ένα νέο φτωχό παιδί της δεκαετία του 1970 που με σκληρή δουλειά και ταυτόχρονα σπουδές αγωνιζόταν να καταφέρει κάτι καλύτερο στη ζωή του. Και τα κατάφερε. Κατάφερε να γίνει ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αστυνομικός και οικογενειάρχης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε