Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Όργιο σπατάλης στο Δημόσιο – Αγόραζαν χαρτοκόφτες έναντι 14.600 ευρώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολυτέλεια και απίστευτη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφοντας το όργιο παρανομιών και ασυδοσίας!

Πρόκειται για δαπάνες προηγούμενων ετών καθώς φέτος υπάρχει εντολή να κοπούν «μαχαίρι» οι δαπάνες για… τραπεζώματα, λεμονοστύφτες και χαρτοκόπτες!

Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκαλούν αίσθηση και οργή. Δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε την εκταμίευση 25.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να αγοράσει πολυτελές τζιπ, ενώ δημοτική αρχή ήθελε να ξοδέψει 3.600 ευρώ για να βάλει παράθυρα σε Εκκλησία! Σε άλλη περίπτωση, νοσοκομείο σε ελληνικό νησί παρήγγειλε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι λεμονοστύφτες αξίας 17.800 ευρώ!

Δήμος σπατάλησε 70.000 ευρώ για να αλλάξει κεραμίδια σε εκκλησία, πρόεδρος κέντρου μέριμνας θηλέων ζήτησε γραφείο από ξύλο κερασιάς, αξίας 3.100 ευρώ, ενώ δημοτική αρχή, αντί για υποτροφίες, προτίμησε να ξοδέψει 14.600 ευρώ για να αγοράσει χαρτοκόπτες και να τους δώσει στους αριστούχους!

Πολύ ακριβά πλήρωσαν κάποιοι δημότες τις ευχές που τους έστειλαν οι… τοπικοί τους άρχοντες. Δήμαρχος στην Αττική ξόδεψε 9.500 ευρώ για τις… ευχές του, ενώ συνάδελφός του τις δημοσιοποίησε έναντι του ποσού των 7.600 ευρώ. Άλλοι, εμφάνισαν τιμολόγια ύψους 8.600 ευρώ για τον ίδιο λόγο! Περίπου τα ίδια χρήματα (8.500 ευρώ) ξόδεψε δημόσια υπηρεσία για κάρτες και ημερολόγια.

Με τα χρήματα των φορολογουμένων, υπεύθυνοι σε νησιωτικό τουριστικό δήμο κερνούσαν πλούσια και πολυτελή γεύματα σε παράγοντες άσχετους με την ανάπτυξη του τόπου. Ξόδεψαν 18.000 ευρώ, ενώ δήμος ζήτησε 6.300 ευρώ για τραπέζι που παρέθεσε σε εκκλησιαστική εκδήλωση. Από τα κρατικά ταμεία, δήμος ζήτησε 3.300 ευρώ για να κάνει το τραπέζι σε τουρκική ορχήστρα, τα μέλη της οποίας απλά έτυχε να περνούν από την περιοχή!

Το ΙΚΑ έχει ζητήσει συνολικά 17.000 ευρώ για καφέδες και μάλιστα σε εθνικές εορτές, ενώ τα ποτά σε μια υπηρεσιακή εκδήλωση κόστισαν ούτε λίγο ούτε πολύ 7.000 ευρώ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε