Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όροι και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των κολεγίων

Όροι και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των κολεγίων
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.06.2010 | 20:47
Πρώτη δημοσίευση: 09.06.2010 | 20:47

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των λεγόμενων «κολεγίων» ορίζει η απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Με βάση την υπουργική απόφαση, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας.

Σε αυτή τη μελέτη θα καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η κινητή και ακίνητη περιουσία, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις, οι εκτιμώμενες λειτουργικές δαπάνες και ο τρόπος κάλυψης τους.

Το υπουργείο επιμένει στην καταβολή εγγυητικής επιστολής, η οποία είχε ήδη καθορισθεί στο ύψος των 500.000 ευρώ. Τις άδειες λειτουργίας, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, θα χορηγεί ειδική υπηρεσία του υπουργείου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο