Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ωρολογιακή βόμβα η κατάσταση στην Υπατία – “Μείνετε ένα χρόνο”, λέει η κυβέρνηση στους μετανάστες – “‘Ολα ή τίποτα”, απαντούν εκείνοι

Ωρολογιακή βόμβα η κατάσταση στην Υπατία – “Μείνετε ένα χρόνο”, λέει η κυβέρνηση στους μετανάστες – “‘Ολα ή τίποτα”, απαντούν εκείνοι

Και την ίδια ώρα ο ένας υπουργός φαίνεται να αγνοεί τι κάνει ο άλλος! Σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε μέσω της τηλεόρασης της ΝΕΤ οτι δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για ένα χρόνο!

Ο κ. Καστανίδης είπε ότι η μόνη διέξοδος είναι να υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να γίνει διάλογος προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση» τόνισε ο κ. Καστανίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει-όπως υπογράμμισε-ότι θα πρέπει να εκβιάζεται μία ολόκληρη χώρα.

Ο ίδιος έκανε έκκληση προς τους μετανάστες να δείξουν και οι ίδιοι κατανόηση και να δεχτούν το διάλογο με την κυβέρνηση. Όπως τόνισε, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπουργοί που θέλουν να συζητήσουν με τους απεργούς πείνας και εκείνοι δεν τους δέχονται.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί μια δήλωση του υπουργού ‘Αμυνας Ευαγγελου Βενιζέλου σε επιτροπή της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενω είναι άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας είπε: “Θα ήταν τραγική εξέλιξη να υπάρξει έστω και μια απώλεια. Θα ασκήσω όλη μου την επιρροή στους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί μια λύση.”

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: ‘Η ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί οτι έχει βρεθεί μια κάποια λύσις, ή είχε ενημερωθεί αλλά του διέφυγε…

Δεν σταματάμε αν δεν πάρουμε άδεια παραμονής

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα εκπρόσωποι των μεταναστών, από το μέγαρο της Υπατίας είπαν πως θα επιμείνουν μέχρι θανάτου στο αίτημα τους για χορήγηση άδειας παραμονής και εμμέσως πλην σαφώς απάντησαν και στην προταση Καστανίδη λέγοντας πως “έχουμε δειξει ανοχή προς την Ελληνική Πολιτεία ολα αυτά τα χρόνια που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα”.

Σήμερα οι μετανάστες βρίσκονται στην 38 ημέρα απεργίας πείνας. 81 ενας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεια της Αθήνας και 17 σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και αφυδάτωσης.

Διαβάστε επίσης :

Παρέμβαση εισαγγελέα για την Υπατία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε