Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ως τις 31 Αυγούστου η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών

Ως τις 31 Αυγούστου η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών

Παρατείνεται έως και την 31η Αυγούστου 2010 η προθεσμία για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χώρων.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, παρατείνεται έως και την 31η Αυγούστου 2010 η προθεσμία για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χώρων, για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η παράταση προέκυψε από την ανάγκη να παραταθεί η αρχική προθεσμία (30 Ιουνίου) στους ειδικούς καταλόγους των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαρκής χρονικός ορίζοντας για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στους οικείους δήμους και κοινότητες και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου.

Για την εγγραφή και την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων απαιτείται εύκολη και απλή διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν και πού ψηφίζει, είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, είτε απευθυνόμενος στον δήμο της κατοικίας του, όπου θα υποβάλει αίτηση εγγραφής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε