Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Oscar 2017: Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη η ελληνική πρόταση για ξενόγλωσση ταινία

Oscar 2017: Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη η ελληνική πρόταση για ξενόγλωσση ταινία

Η ταινία «Chevallier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη επελέγη για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στα φετεινά βραβεία για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.

O Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη κ. Τώνη Λυκουρέση, πρόεδρο της εντεταλμένης 7μελούς επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποια ταινία θα αποτελέσει την ελληνική πρόταση.

Ο κ. Μπαλτάς ευχαρίστησε την επιτροπή για το δύσκολο έργο της. Με την ευκαιρία συγχαίρει την κ. Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, της οποίας η ταινία «Chevalier» επελέγη από την επιτροπή.

Ο Υπουργός Πολιτισμού συγχαίρει και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, καθώς η ταινία του «Ένας Άλλος Κόσμος», συγκέντρωσε μόλις μια ψήφο λιγότερη από την ταινία που τελικώς επελέγη. Μια τέτοια άμιλλα δείχνει το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ο ελληνικός κινηματογράφος, γεγονός που αποδεικνύεται από την πορεία των ελληνικών ταινιών στα διεθνή φεστιβάλ.

Η υπόθεση της ταινίας Chevalier

Έξι άνδρες επιστρέφουν από μια εκδρομή για ψάρεμα με ένα πολυτελές σκάφος, όταν μια βλάβη τούς εγκλωβίζει κάπου στο Σαρωνικό. Για να σκοτώσουν την ώρα τους, ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με νικητή τον «καλύτερο γενικώς» και έπαθλο ένα δαχτυλίδι chevalier.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε