Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Όσες παρατάσεις χρειαστούν» για το κοινωνικό τιμολόγιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί παράταση ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς του μειωμένου οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ όλοι οι δικαιούχοι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αριθμός των αιτούντων «ώστε να αποδειχθεί ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός».

Ο υφυπουργός Ενέργειας, απαντώντας, τόνισε ότι είναι 200.000 και προανήγγειλε συνεχείς παρατάσεις ώστε να μπουν όσοι το δικαιούνται και να καλυφθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου.

Επεσήμανε επίσης ότι εξαλείφθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απέτρεψαν τους δικαιούχους στο να κάνουν αιτήσεις και πλέον με ένα τηλεφώνημα, στο ΚΕΠ του Δήμου και στον διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ, μπορεί εκείνος που πληροί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο οικιακό τιμολόγιο και να απολαμβάνει μειώσεις έως 30% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Χρειάζονται μόνο το ΑΦΜ, η ταυτότητα του δικαιούχου και ο αριθμός της ΔΕΗ.

«Τα παίρνετε από τέσσερις μεριές από τους καταναλωτές, ειδικά από τους μικρούς για να τα δώσετε στους πλούσιους. Κάνετε κομπίνες με τα τιμολόγια, την κατάργηση της κλιμακωτής τιμολόγησης, με την ενσωμάτωση αύξησης του ΦΠΑ στους περσινούς λογαριασμούς … » είπε ο Δ. Παπαδημούλης αναφορικά με τα τιμολόγια.

Το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για ηλεκτρισμό, από ότι το 2010, απάντησε ο υφυπουργός Ενέργειας κι εξήγησε πως από αυτά τα 100 εκατ. λιγότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 40 εκατ. τα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα είπε πως το 2010 δεν έγινε καμία αύξηση, ενώ και το 2011 μειώνεται η τιμή του ρεύματος σε απόλυτους αριθμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε