Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“‘Οταν επικυρώσαμε το Μνημόνιο ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά”

Αυτά και άλλα πολλά φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί στο ΒΗΜΑ της Κυριακής υπουργός της κυβέρνησης για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει κληθεί να πάρει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και απορεί κανείς γιατί αυτός ο υπουργός δεν έχει ακόμα μεταναστεύσει….

“Πρόκειται για διαπραγμάτευση άρπα κόλλα. Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη σύγχυση ήταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου”…

Κανείς από την κυβέρνηση δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται σύμφωνα τουλάχιστον με ρεπορτάζ του “Βήματος” που επικαλείται την μαρτυρία του υπουργού.

“Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε κανένας από εμάς πιστεύει στο Μνημόνιο” λέει ο υπουργός ανώνυμα σύμφωνα με το “Βήμα”. “Θα θυμίσω ότι το Μεσοπρόθεσμο ήρθε προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο πέμπτο στη σειρά μετά το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Ολόκληρη η κυβέρνηση βρίσκεται σε άρνηση”, αναφέρει στην εφημερίδα.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει σύμφωνα με το “Βήμα” ότι “το Μνημόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εμάς και την τρόικα”.

“Πρόκειται για διαπραγμάτευση άρπα κόλλα. Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη σύγχυση ήταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου”, προσθέτει και λέει ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από τρεις ώρες για να το διαβάσει, να κατανοήσει να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τμήμα της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα το Μνημόνιο ήταν συρραφή των αντίστοιχων που δόθηκαν σε Ουγγαρία και Τουρκία ενώ μόνο τα δύο πρώτα κεφάλαια ήταν αμμιγώς “ελληνικά”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι “ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα” και ότι “από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, γνωρίζαμε ότι ή Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευμένη”.

Ως προς τα μέτρα που ακολούθησαν το ίδιο στέλεχος σύμφωνα με το “Βήμα” αναφέρει ότι: “Το λάθος μας ήταν ότι δεν προετοιμάσαμε το λαό, ούτε το κόμμα”.

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» λέει αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010.

«Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί» λέει. «Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις».

Και καταλήγει: «Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε