Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο ήλιος βγαίνει στην Ειδομένη – Συγκλονιστικές φωτο

Όταν ο ήλιος βγαίνει στην Ειδομένη – Συγκλονιστικές φωτο

Ένας πιτσιρίκος σε μια αυτοσχέδια μπανιέρα γκρινιάζει γιατί η μαμά του τον κάνει μπάνιο. Ένας άλλος, παίρνει το μικρόφωνο από ένα τηλεοπτικό συνεργείο και κάνει… stand up. Ένα μικρό, ξυπόλυτο, κοριτσάκι κοιτά το φακό, άλλα χαμογελούν με τα πορτοκάλια και τα σάντουιτς στα χέρια τους.

Σήμερα ο ήλιος βγήκε στην Ειδομένη. Και οι πρόσφυγες ή μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί λίγο πριν από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν όσα δεν μπορούσαν εξαιτίας της βροχής των προηγούμενων ημερών. Άπλωσαν τα ρούχα τους για να στεγνώσουν, το ίδιο και τα παπούτσια τους.

Παιδιά παίζουν και χαίρονται τον ήλιο. Παιδιά είναι, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο. Οι γονείς, βρήκαν ευκαιρία να τα κάνουν μπάνιο, όπως τον πιτσιρικά που… δυσανασχαιτεί. Μπάνιο όμως κάνουν και οι μεγάλοι. Με τη βοήθεια φίλων ή απλά “γειτόνων” του τους κρατούν τα μπουκάλια με το νερό για να ξεβγαλθούν.

Το πρόσωπο της… ημέρας, ένας πιτσιρίκος που άρπαξε ένα μικρόφωνο και αποφάσισε να γίνει για λίγο δημοσιογράφος και να δώσει το δικό του… ρεπορτάζ από την Ειδομένη. Τόσους βλέπει κάθε μέρα να κάνουν το ίδιο, είπε κι εκείνος να δοκιμάσει. Ένας νεαρός άνδρας πετά μπαλάκια στον αέρα, μικρά κορίτσια χαμογελούν στο φακό. Είναι χαρούμενες γιατί η αναμονή στη σειρά για το συσσίτιο έχει τελειώσει για εκείνες.

Είναι στιγμές από την Ειδομένη. Από την ηλιόλουστη και γεμάτη ελπίδα και δύναμη ψυχής Ειδομένη. Είναι συγκλονιστικές στιγμές που έπιασε η κάμερα του Φάνη Τρυψάνη για το πρακτορείο Eurokinissi.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε