Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Όχι» από την Εισαγγελέα Εφετών στην αίτηση αποφυλάκισης της Κ. Μπουρμπούλια

Αρνητική είναι η εισήγηση της Εισαγγελέως Εφετών κ. Φ. Κοντοθανάση στην αίτηση της Kωνσταντίνας Μπουρμπούλια, καταδικασμένης στην υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», για αποφυλάκισή της με όρους.

Η κ. Κοντοθανάση με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να μην κάνει δεκτή την προσφυγή της πρώην πρωτοδίκη για αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους, μη αποδεχόμενη τους λόγους (έκτιση μεγάλου μέρους της ποινής κ.α.) που επικαλείται η κ. Μπουρμπούλια για να αποφυλακιστεί.

Η κ. Μπουρμπούλια καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 7 ετών για αδικήματα που αφορούν ευνοϊκή μεταχείριση το 2001 επιχειρηματία κατηγορούμενου για θανατηφόρα έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων. Συγκατηγορούμενος της πρώην ανακρίτριας στην υπόθεση ήταν ο συνάδελφός της Ευάγγελος Καλούσης που φέρεται να μεσολάβησε τότε, στον κατηγορούμενο επιχειρηματία, για να λάβει η Μπουρμπούλια μεγάλο χρηματικό ποσό, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.

Και οι δύο πρώην δικαστικοί είχαν κάνει κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά με σκάφος του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κρατείται στο κατάστημα Ελεώνα Θήβας, είχε χειριστεί από το 2000 έως το 2002, ως ανακρίτρια, δικογραφίες για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, τις λεγόμενες «μετοχές-φούσκες».

Το 2003 η δικαστικός παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα μετά από σχόλια και καταγγελίες ότι διατηρούσε δεσμό με συνήγορο κατηγορουμένου στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, σχέση την οποία έχει αποδεχθεί. Η πρώην δικαστικός έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών για κατηγορίες που αφορούν την αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης – που αφορά την επίμαχη σχέση της με τον δικηγόρο – και για παράβαση καθήκοντος που σχετίζεται με τον χειρισμό της σε αντιδικία στην υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Είναι επίσης κατηγορούμενη σε σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου για ευνοϊκή μεταχείριση επιχειρηματία, με τον οποίο είχε οικονομική συναλλαγή, που εμπλέκεται σε συγκεκριμένη μετοχή εταιρίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε