Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Οχι” στην απελευθέρωση του ωραρίου λένε οι βενζινοπώλες

Αντίθετη με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη κτύπημα κατά του κλάδου.

«Με το ωράριο που κατάργησε η κυβέρνηση ήταν ανοικτό εκ περιτροπής το 20% των πρατηρίων όλο το 24ωρο, το 50% ανοικτό τις Κυριακές και αργίες» αναφέρει η Ομοσπονδία. «Παράλληλα λειτουργούσαν και τα πρατήρια με τους αυτόματους πωλητές 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες της βδομάδα! Την ημέρα, τα πρατήρια ήταν ανοικτά τη θερινή περίοδο 16½ ώρες, και κατά τη χειμερινή περίοδο 15 ώρες. Η γεωγραφική κατανομή της λειτουργίας κατά τις νυκτερινές ώρες και τις Κυριακές κάλυπτε όλο το φάσμα των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση η εξυπηρέτηση των καταναλωτών ήταν εξασφαλισμένη».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι δεν έγινε διάλογος με το υπουργείο και ότι με την απελευθέρωση η αγορά θα μονοπωληθεί από πρατήρια εταιρειών καθώς και «ελεγχόμενων συμφερόντων» σε κεντρικούς οδικούς άξονες και σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που ήδη προωθούνται, θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη εκτόπιση των βενζινοπωλών από την αγορά.

Διαβάστε

Ελεύθερο το ωράριο των πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη χώρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε