Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Όχι” στην αύξηση ΦΠΑ – “ναι” στο φόρο πολυτελείας λένε οι πολίτες

“Όχι” στην αύξηση ΦΠΑ – “ναι” στο φόρο πολυτελείας λένε οι πολίτες

Διαφωνεί με τα νέα μέτρα – αύξηση ΦΠΑ, πάγωμα συντάξεων, ειδικό φόρο κατανάλωσης στο ρεύμα-  η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα.

Επίσης το 35,6% τα θεωρεί άδικα και το 12,9% μάλλον άδικα, ενώ μόλις το 9% τα θεωρούν δίκαια. 

Αναλυτικά, ποσοστό 85,7% διαφωνούν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 64,2% με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%, το 63,8% διαφωνεί με την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, το 67,4% διαφωνεί με το πάγωμα των συντάξεων και το 60,3% με το “ψαλίδισμα” των επιδομάτων. 

Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης – ποσοστό 93,2% – συμφωνούν με μείωση των αποδοχών του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών και των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Επίσης, ποσοστό 88,3% συμφωνούν με την μείωση των αποδοχών των διοικητών των δημοσίων επιχειρήσεων, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διοικητικών του δημοσίου τομέα. Ποσοστό 87,4% συμφωνεί επίσης με τη μείωση των επιδομάτων των δικαστικών.

Ηχηρό “ναι” – 94%- λέει η κοινή γνώμη στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα είδη πολυτελείας (ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λ.π.)

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε