Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ουρανοξύστες... fast track στο Ελληνικό

Ουρανοξύστες... fast track στο Ελληνικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2012 | 11:49
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2012 | 11:49

Έχει κλείσει μια επταετία από την εποχή που ακούσαμε για πρώτη φορά για την αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου, αλλά τώρα όλα δείχνουν ότι ελέω τρόικας και χρέους είναι θέμα χρόνου να δοθούν προς αξιοποίηση 4.204 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ άλλα 2.000 στρέμματα προορίζονται για χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Αν εξαιρέσει κανείς κάποιους περιοριστικούς όρους, όπως για παράδειγμα κοντά στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά όπου υπάρχει ανώτατο όριο στα 10 μέτρα ανοίγει και ο δρόμος για τη δημιουργία κτιρίων-μεγαθυρίων, ουρανοξύστες δηλαδή.
Στη συνολική έκταση περιλαμβάνονται το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά (426 στρεμ.) το κέντρο ιστιοπλοΐας (529 στρεμ.) και τα 5.249 στρέμματα της “Ελληνικό Α.Ε.”
Όλα πλέον γίνονται με γρήγορους ρυθμούς ώστε οι επενδύσεις να γίνουν πιο ελκυστικές. Το υπουργείο υπόσχεται άδεια δόμησης σε 20 ημέρες και άδεια κατεδάφισης μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί θα πρέπει να επιστραφούν μέσα σε 'ενα μήνα και οι εγκαταστάσεις που έχουν ενοικιαστεί μέσα σε 2 μήνες με επιστροφή 3 έως 18 ενοικίων (ανάλογα με το χρόνο ενοικίασης).   Διαδώστε αυτό το άρθρο