Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ουρές στη ΔΕΗ – Κόβουν το ρεύμα για να γλυτώσουν το χαράτσι

Περισσότερες από 2.000 αιτήσεις για διακοπές ρεύματος σε εξοχικά, ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα, δέχθηκε χθες η ΔΕΗ από πανικόβλητους ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι.

Παράλληλα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των καταναλωτών που προσέρχονται στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ ζητώντας διακανονισμό καθώς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πολλών μηνών. Ουρές σχηματίζουν και οι καταναλωτές που σπεύδουν να ενταχθούν στο κοινωνκό τιμολόγιο προκειμένουν να γλυτώσουν το χαράτσι με τον χαμηλό συντελεστή. Στο ρεπορτάζ του Νewsit στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου στη Νέα Ιωνία  καταγράψαμε ατελείωτες ουρές καταναλωτών.

Ατελείωτες ουρές καναλωτών που σπεύδουν να διακόψουν το ρεύμα στα κλειστά ακίνητά τους

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit o κύριος Φώτης “έχω έρθει από τις 8 το πρώι και περιμένω για περισσότερες απο 3.30 ωρες προκειμένου να με δεχτει καποιος υπάλληλος, να μου ορίσει ραντεβού για να μου διακόψει το ρευμα σε ένα μαγαζι που έχω και είναι ξενοίκιαστο εδώ και μήνες”.

Ο κύριος Στέφανος ειναι συνταξιούχος και όπως μας είπε “έχω στηθεί απο τις 9 το πρωι στην ουρά για να κάνω διακανονισμό στον λογαριασμό μου που είναι πια 800 ευρώ με αυτά που χρωστάω. Η σύνταξή μου είναι 450 ευρώ και παρακαλάω να μου κάνουν πολλές δόσεις για να μπορώ να πληρώσω”.

Ουρές σχηματίζουν και οι καταναλωτές που ζητούν διακανονισμό

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ.

Όπως δήλωσε στο Newsit o αναπληρωτής γραμματέας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Γκαραβέλας “οι καταναλωτές σε μια κρίση πανικού προσέρχονται κατά χιλιάδες στα υποκαταστήματα για να καταθέσουν αίτηση ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους. Χθες μόνο η ΔΕΗ δέχθηκε περισσότερες από 2.000 αιτήσεις ενώ σήμερα ο αριθμός περιμένουμε να ξεπεράσει το χθεσινό νούμερο. Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές είναι πως στην ουσία δε θα γλυτώσουν με αυτό τον τρόπο το χαράτσι καθώς η ΔΕΗ θα βρει ποια είναι τα κλειστά ακίνητα (δίχως ρεύμα) και θα ενημερώσει τις κατά τόπους εφορίες και άρα ο κόσμος θα πληρώσει το χαράτσι κανονικά”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ  – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΕΝΟΠ: το χαράτσι θα καθυστερήσει 5 μήνες!

Τι ισχύει για ειδικές περιπτώσεις για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε