Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ουρές στις εφορίες από ιδιοκτήτες ΙΧ που καταθέτουν τις πινακίδες!

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.12.2009 | 10:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2009 | 08:31

Τις χρειάζεστε για να καταθέσετε τις πινακίδες σας.

καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες.   
 
Σε πολλές εφορίες της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών της Μακεδονίας, οι παραδόσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί από 100% έως 200% σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. 

Τι θα χρειαστείτε :

- Αντίγραφο του Ε9 που να αποδεικνύει οτι έχετε υπο την κυριότητά σας περιφραγμένο χώρο στον οποίο θα σταθμεύετε το ΙΧ σας.

- Υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει οτι φυλάττε το αυτοκινητο στον κλειστό χωρο.
 
Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες σχηματίζουν ουρές σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή των τελών και την παραλαβή του σήματος των τελών κυκλοφορίας. Στις τράπεζες προσέρχονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όσοι έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές δεκάδων ατόμων.
 
Στις εφορίες, συνωστίζονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στους οποίους δεν έχει φτάσει ακόμη το ειδοποιητήριο. Η σύγχυση μάλιστα είναι μεγάλη καθώς σε ορισμένες ΔΟΥ, προκειμένου να αποφύγουν τον επιπλέον φόρτο εργασίας, τους ζητούν να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και αν δεν παραλάβουν το ειδοποιητήριο να προσέλθουν τις τελευταίες ημέρες του έτους.
 
Πάντως, όπως δήλωσαν προϊστάμενοι εφοριών, οι ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες εφόσον προσέρχεται πολίτης που δεν έχει λάβει το ειδοποιητήριο, να δίνουν το σήμα των τελών κυκλοφορίας, εφόσον ο ιδιοκτήτης του ΙΧ προσκομίσει την άδεια κυκλοφορίας και την ταυτότητά του. Ολοι εκτιμούν ότι τις τελευταίες ημέρες του έτους, εφόσον δε δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, θα σχηματιστούν ουρές άνευ προηγουμένου σε όλες τις εφορίες της χώρας.
 
Οι αντιδράσεις πολιτών και καταναλωτικών οργανώσεων για τα νέα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας συνεχίζονται.
 
Η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών ΙΝΚΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα λεγόμενα «περιβαλλοντικά» τέλη, τα οποία πλήττουν κατά κύριο λόγο χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. «Οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, υποχρεώνονται να τα εγκαταλείψουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα για ένα παλαιό αυτοκίνητο 20ετίας 1.400 κ.ε. το οποίο στην αγορά κοστολογείται περίπου στα 300 - 400 ευρώ, όσο δηλαδή (352 ευρώ) είναι και τα νέα τέλη που πρέπει να πληρώσει.
 
Το ΙΝΚΑ συγκεντρώνει εκτός από καταγγελίες και εξουσιοδοτήσεις πολιτών προκειμένου να προχωρήσει σε συλλογικές και ατομικές αγωγές κατά της απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας, του ειδικού φόρου και των περιβαλλοντικών τελών.
 
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο