Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ουρές συνταξιούχων στα συσσίτια του δήμου…

Ουρές συνταξιούχων στα συσσίτια του δήμου…

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων κ. Σκιαδά, ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν στο συσσίτιο έχει αυξηθεί κατά 20% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κάθε μία από τις γιορτινές ημέρες που μας πέρασαν δόθηκαν 4.500 ως 5.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στα συσσίτια του δήμου ενώ έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που τις γιορτινές ημέρες πέρασαν από το ίδρυμα αστέγων για ένα πιάτο φαγητό.

Στο συσσίτιο του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία κατά της φτώχειας.

“Η Εκκλησία είναι εδώ. Ήρθαμε για να ενισχύσουμε και να προβληματιστούμε για την περαιτέρω πορεία των ανθρώπων που δέχονται μία μερίδα φαγητού” δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. “Η χρονιά θα είναι δύσκολη αλλά θα την ξεπεράσουμε” δήλωσε με τη σειρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε