Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ούτε ένα μπουκάλι νερό στους δημοσιογράφους στο γάμο της χρονιάς!

Η κακή διοργάνωση πίσω από την λάμψη…του παραμυθενιου γάμου Νικόλαου- Τατιάνας

Ο γάμος της Τατιάνας και του Νικόλαου ήταν παραμυθένιος, ρομαντικός με νότες …γαλαζοαίματης απλότητας… Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλα τά μέρη του κόσμου έσπευσαν στο νησί του Σαρωνικού για να καλύψουν το μεγάλο κοσμικό γεγονός. Οι περισσότεροι όμως και κυρίως οι Έλληνες έφυγαν μια με μια πικρή γεύση από το νησί… Ενώ σε άλλους γάμους διασήμων οι ρεπόρτερς φεύγουν με την μπομπονιέρα τους και σίγουρα το κατιτίς τους από τον μπουφέ, στο γάμο του απόγονου της τέως βασιλικής οικογένειας οι δημοσιογράφοι…δίψασαν αφού  οι διοργανωτές δεν τους κέρασαν ούτε ένα μπουκάλι νερό!

Υπήρξαν βέβαια κάποια μπουκαλάκια με νερό αλλά δεν έφτασαν  να βρέξουν τα χείλη του, ούτε οι μισοί από τους δεκάδες αστυνομικούς δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ που ήταν για ώρες έξω από την εκκλησία, κάτω από τον καυτό ήλιο…

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με τη φιλόξενη διάθεση της τέως βασιλικής οικογένειας και βέβαια την πολυδιαφημισμένη αγάπη τους προς τους κατοίκους της πατρίδας του όπως λένε οι ίδιοι.

Οι λόγοι μπορεί να ήταν απλή αμέλεια ή συνειδητή τσιγκουνιά! Σίγουρα ένας τόσο προβεβλημένος γάμος θα έπρεπε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση πριος τους ανθρώπους που τον προβάλλουν.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που βρέθηκαν στο νησί της Μπουμπουλίνας για να καλύψουν το γεγονός βρήκαν πολλά εμπόδια στην δουλειά τους. Οι ξένοι φωτογράφοι είχαν εκ των πραγμάτων καλύτερη αντιμετώπιση. Ακόμα και στην απλή διαδικασία της εξασφάλισης της διαπίστευσης όπου είχαν προτεραιότητα λόγω φιλοξενίας. Χώρια το γεγονός ότι κανενός τα στοιχεία δεν ελέχθησαν. Οι διαπιστεύσεις ήταν αδύνατο να βγουν τελευταία στιγμή από την Αθήνα αλλά φτάνοντας στο νησί διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να βγάλουμε και την τελευταία στιγμή χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Πέρα από αυτό, η δυνατότητα για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας δεν υπήρχε καθώς οι ξένοι φωτορεπόρτερ είχαν στηθεί ακριβώς μπροστά από τον διάδρομο όπου έρχονταν οι καλεσμένοι. Οι Έλληνες φωτογράφοι πάλευαν φωνάζοντας και παρακαλώντας τους καλεσμένους για γυρίσουν για να μην έχουν στις εικόνες τους μόνο τις πλάτες τους καθως από το σημείο που τους είχαν τοποθετήσει μόνο αυτό μπορούσαν να τραβήξουν. Χώρια την ασφάλεια του χώρου που έμπαινε μπροστά στους καλεσμένους με αποτέλεσμα οι περισσότερες φωτογραφίες να έχουν μαζί και αυτούς. Οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες από τους επαγγελματίες λόγω της χωροδιάταξης!

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά συνεργεία, για τα οποία είχε στηθεί εξέδρα, αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με την εικόνα που μετέδιδαν αφού στο σημείο που είχε στηθεί η εξέδρα ήταν πολύ πίσω και στο πλάνο έμπαιναν οι φωτογράφοι που είχαν ανέβει σε σκάλες για να κάνουν την δουλειά τους.

Έπειτα, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι  όλων των χωρών που στηθήκαν ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο για να απαθανατίσουν το ζεύγος, τις οικογένειες και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και περπάτησαν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να καλύψουν το θέμα έμειναν δυσαρεστημένοι. Σε όσους γάμους έχουμε βρεθεί όλοι προσέφεραν κάτι στους ανθρώπους αυτούς. Έστω ένα μπουκάλι νερό που σε αυτόν τον γάμο ακόμα και αυτό έπρεπε να το αγοράσουμε μόνοι μας. Οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει στον χώρο της δεξίωσης αλλά και της εκκλησίας από δύο μεγάλους μαύρους κάδους με μικρά μπουκαλάκια που σίγουρα δεν έφταναν για τους δεκάδες ανταποκριτές αλλά και τους αστυνομικούς που ήταν στον χώρο.

Τέλος, η γενικότερη διοργάνωση άφησε μια γεύση απογοήτευσης. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είχαν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε αλλά όυτε και την απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Ουσιαστικά δηλαδή για να μπορέσουν να προβάλουν καλύτερα τον γάμο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε