Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ούτε φώτα στους δρόμους δεν θα υπάρχουν σε λίγο

Ούτε φώτα στους δρόμους δεν θα υπάρχουν σε λίγο

Μήπως τον τελευταίο καιρό στην περιοχή σας τα φώτα των δρόμων δεν ανάβουν; Μήπως οι βλάβες δεν αποκαθίστανται;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό! Οι δήμοι, στους οποίους ανήκει πλέον η αρμοδιότητα της ηλεκτροδότησης και της συντήρησης του δικτύου δεν έχουν ούτε ευρώ.

Το δίκτυο πέρασε από το κράτους στους δήμους, αλλά δεν εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι και έτσι υπάρχει κίνδυνος … συσκότισης!

Αυτό είπε εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς στη Βουλή. Η ΚΕΔΕ ενημέρωσε, επίσης, την Επιτροπή της Βουλής για απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία δικαιώθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος είχε προσφύγει για το θέμα των δαπανών του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του. Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει τη δημιουργία επιτροπής οδικής ασφάλειας και την εκπόνηση ειδικού στρατηγικού σχεδίου για τους δήμους. Προτείνεται ακόμη η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου οδικής ασφάλειας σε όλους τους δήμους και η δημιουργία γραφείου οδικής ασφάλειας σε όλους τους δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πολλοί βουλευτές επισήμαναν ότι, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μειωμένος ηλεκτροφωτισμός στους δρόμους, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Οι βουλευτές αναφέρθηκαν, επίσης, στην ένταση του φαινομένου των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, καλώντας την ΚΕΔΕ να αναλάβει σοβαρές και γενναίες πρωτοβουλίες σημειώνοντας ότι υπάρχουν υπόνοιες συναλλαγής σε πολλές περιπτώσεις εγκατάστασης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε