Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δε φτάνει ο χρόνος για την υποβολή των μηχανογραφικών!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δε φτάνει ο χρόνος για την υποβολή των μηχανογραφικών!

Εκφράζονται φόβοι ότι το σύστημα του Υπ.Παιδείας θα “κρεμάσει” οπως και πέρυσι. Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει από τις 18 Ιουνίου εως τις 5 Ιουλίου ενώ οι βαθμοί των Πανελλαδικών θα ανακοινωθούν το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου. “Το περυσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα στο Υπ.Παιδείας” λέει στο Νewsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης.

Μετά το φιάσκο με το μάθημα της Φυσικής νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει τους μαθητές που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους κάτω από ασφυκτικές χρονικές πιέσεις.

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “υπάρχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες υποβολής των μηχανογραφικών οι οποίες δεν είναι ικανοποιητικές και θα υπάρξουν προβλήματα μια και θα συσσωρευτούν όλοι οι υποψήφιοι τις τελευταίες ημέρες. Γιατί το λέω αυτό. Διότι έδωσε το Υπουργείο Παιδείας μια ημερομηνία από 18 Ιουνίου εως 5 Ιουλίου για την υποβολή των μηχανογραφικών αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όταν τα παιδιά μάθουν τους βαθμούς τους θα έχουν μόνο 5 μέρες για να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους.

Αλλά τα μηχανογραφικά είναι πάρα πολλά. Πέρυσι υποβλήθηκαν 123.000 μηχανογραφικά. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 24.000 μηχανογραφικά την ημέρα να κατατίθενται. Καταλαβαίνετε ότι τουλάχιστον 70.000 μηχανογραφικά θα κατατεθούν τις τελευταίες 2 μέρες με αποτέλεσμα να “κρεμάσει” το σύστημα οπως έγινε και πέρυσι και οι υποψήφιοι να αναρωτιούνται εαν έχουν οριστικοποιήσει ή όχι το μηχανογραφικό τους.

Του Υπουργείου Παιδείας το περυσινό του πάθημα δεν του έγινε μάθημα. Βεβαίως προσπάθησαν λίγο να βελτιώσουν την κατάσταση εμπλέκοντας και το σχολείο στη διαδικασία. Δηλαδή φέτος ο Διευθυντής του κάθε σχολείου θα παρακολουθεί πόσοι από τους μαθητές του έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό προκειμένου να ειδοποιει όσους δεν το έχουν κάνει έτσι ώστε να αποφυγουν το περυσινο περιστατικό με τους περισσότερους από χίλιους υποψηφιους που δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους.

Ομως το πρόβλημα παραμένει ότι η προθεσμία είναι πάρα πολύ μικρή. Αν μπορούσαν να δώσουν εξαρχής τη σωστή ημερομηνία, δηλαδή να έφτανε μέχρι 15 και 20 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών δε θα αναγκάζονταν να προβούν στις παρατάσεις που αναγκαστούν να προβούν αργότερα στο Υπουργείο Παιδείας” είπε τέλος ο κύριος Στρατηγάκης.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Στρατηγάκης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κα υπουργός τα έβαλε με όλους! – Είπε ότι πιάστηκε στον ύπνο η Εξεταστική Επιτροπή για την Φυσική

Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών – Έως 5 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε