Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απειλή αποχής ενόψει εκλογών

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απειλή αποχής ενόψει εκλογών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.09.2010 | 18:15
Πρώτη δημοσίευση: 08.09.2010 | 18:15

Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων α' βαθμού, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απειλεί με αποχή στις προσεχείς εκλογές.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητούν να καθοριστεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ/ΟΤΑ έχει ενημερώσει με έγγραφο της το υπουργείο Εσωτερικών ότι από το 2005 η εκλογική αποζημίωση που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενσωματώθηκε στα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης, τα οποία από 365 ευρώ, με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μειώθηκαν κατά 20% και έφτασαν τα 295,50 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε καν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, πόσω μάλλον την απασχόληση τους στη διαδικασία των εκλογών. Στο έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι μόνοι στην ουσία που απασχολούνται για την προετοιμασία, την διεξαγωγή και την μεταφορά των αποτελεσμάτων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο