Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές – Θα αυξηθούν οι φόροι ως και 3 δισ. ευρώ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Πρώτες στη σειρά για “κόψιμο” 248 φοροαπαλλαγές φυσικών προσώπων
– Θα μείνουν μόνο οι απαλλαγές “κοινωνικής υφής”
– Στο τραπέζι ακόμη και μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000

Από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα ήταν η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει και κυρίως να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Έτσι και πάλι μπαίνουν στο στόχαστρο οι συνήθεις… αιμοδότες.

Όλοι όσοι έχουν φοροελαφρύνσεις και είναι νόμιμοι θα δουν έμμεσα το εισόδημά τους να μειώνεται καθώς το κράτος θέλει να πάρει πίσω τα μισά από τα χρήματα που επιστρέφει μέσω απαλλαγών.

Στόχος είναι από τα 7,87 δισεκατομμύρια που επιστρέφει ή δεν παίρνει το κράτος λόγω φοροαπαλλαγών να πέσουν στο μισό. Οι πολίτες δηλαδή να πληρώσουν περισσότερους φόρους από 3 ως και 5 δισεκατομμύρια!

Από τις 980 φοροαπαλλαγές οι περισσότερες αναμένεται να μειωθούν και όχι να κοπούν. Στο τραπέζι πέφτουν όμως τα πάντα. Από το ενοίκιο και τις ιατρικές δαπάνες ως τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα ή ακόμη και το αφορολόγητο των 12.000.

Το αφορολόγητο μελετάται να μην είναι το ίδιο για όλους, όσο αυξάνεται το εισόδημα να μειώνεται.

Στο στόχαστρο επίσης μπαίνουν απαλλαγές που έχουν να κάνουν με τα ακίνητα αν και οι πληροφορίες αναφέρονται (ως τώρα) μόνο σε ότι έχει να κάνει με τις δωρεές και τις γονικές παροχές.

Ακόμη και οι έμμεσοι φόροι, όπως αυτοί σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα ή ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. “μειώνουν” το εισόδημα του κράτους και έτσι … μάλλον έρχονται αυξήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε