Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ψαραγορά σε… web cam! Τα θαλασσινά στην οθόνη του κινητού [pics, vid]

Ψαραγορά σε… web cam! Τα θαλασσινά στην οθόνη του κινητού [pics, vid]

Στην εποχή που όλα καταγράφονται με μια απλή κάμερα ενός smartphone και το λιανικό εμπόριο πραγματοποιείται με ενα κλικ στον υπολογιστή, οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης πρωτοπορούν και περνούν από τον πατροπαράδοτο κατάλογο στην «live streaming» πώληση.

Δεν πρόκειται για εικόνα από το μέλλον, αλλά για την εφαρμογή που κατασκεύασε ένα εστιατόριο στο Μικρολίμανο μέσω της οποίας ο πελάτης εχει τη δυνατότητα να επιλέξει τους ψαρομεζέδες της αρεσκείας του βλέποντάς τους απο την οθόνη του κινητού ή του tablet και να τους παραλάβει σε ελάχιστο χρόνο στο χώρο του.

Λαβράκια, μπαρμπούνια, χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες και όλες οι νοστιμιές του βυθού είναι τοποθετημένες σε πάγκους που θυμίζουν ψαράδικο και «παρακολουθούνται» σε 24ωρη βάση από κάμερες, που παρέχουν στον πελάτη τη δυνατότητα να δει μέσα από την ιστοσελίδα του καταστήματος (www.vithos.gr) τα προϊόντα και να ψωνίσει σε απευθείας σύνδεση από την on-line ψαραγορά.

Η ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και βασίζεται στο «πάντρεμα» της παραδοσιακής, πειραϊκής ψαραγοράς με τις νέες τεχνολογίες, ούτως ώστε να προσφέρει ταχύτητα και αμεσότητα σε έναν καταναλωτή που «τρέχει» πλέον με χιλιάδες kbytes.

“Επειδή ο κόσμος πλέον δεν προλαβαίνει, θέλαμε να του δώσουμε κάτι πιο άμεσο και πιο γρήγορο βάζοντας αυτές τις κάμερες για να μπορέσει να δει από το κινητό του, από το σπίτι του ή από οπουδήποτε βρίσκεται τα ψάρια μας και να τα επιλέξει”, λέει στο Newsi.gr ο Γιάννης, υπεύθυνος του καταστήματος.

Με την επιλογή των ψαριών, ο πελάτης μπορεί να δώσει παραγγελία και για τον τρόπο μαγειρέματος και σε ελάχιστο χρόνο να απολαύσει στο σπίτι του ενα γεύμα θαλασσινών έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο το smartphone η το tablet του.

Για όσους θέλουν να ζήσουν απο κοντά την εμπειρία της ψαραγοράς του Βυθού, το εστιατόριο παρέχει και βεράντα με θέα στον Σαρωνικό. Οι υπόλοιποι «φάτε μάτια-ψάρια» και μάλιστα σε live σύνδεση με τον «προσωπικό» σας ψαρά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε