Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψάχνουν ακόμη το “κρυφό” λογιστήριο του Βατοπεδίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεκατρείς μήνες μετά την παραγγελία της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα…

του μαύρου χρήματος, η θέση του κρυφού λογιστηρίου της Μονής Βατοπεδίου, αγνοείται ! 
Η εντολή διενέργειας φορολογικού ελέγχου παραμένει ανενεργή από τον Ιανουάριο του 2009,λόγω “αδυναμίας των οικονομικών υπηρεσιών και έλλειψης υπουργικής έγκρισης να συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία ελέγχου”.

 

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση του Ευστάθιου Μιχαλόπουλου, γενικού διευθυντή φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της παραχώρησης δημοσίων γαιών στην Μονή Βατοπεδίου.

 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η υπηρεσία του έλαβε στις 29 Ιανουαρίου του 2009, την εντολή εκ μέρους του κου Γκρόζου, να του γνωστοποιηθεί πού βρίσκεται εγκατεστημένο «το πραγματικό λογιστήριο της Μονής Βατοπεδίου» και να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Η Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων είχε ήδη επικοινωνήσει σχετικά με δεκαπέντε κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και οικονομικές υπηρεσίες κατόπιν της κατάθεσης σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή εκ μέρους της τότε αντιπολίτευσης. Η απάντηση, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν πως οι Δ.Ο.Υ. αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν τον ζητούμενο έλεγχο, λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας.

 

Ο μάρτυρας δέχθηκε εντονότατη κριτική εκ μέρους της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου, η οποία αμφισβήτησε την αδυναμία των Δ.Ο.Υ. της συμπρωτεύουσας να διεκπεραιώσουν τον ζητούμενο έλεγχο και άφησε υπονοούμενα και για τον ρόλο του ίδιου του κου Μιχαλόπουλου.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε