Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ψάχνουν περιοχή στην Ατική για αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων

Ψάχνουν περιοχή στην Ατική για αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων

Στη διερεύνηση περιοχών εκτός του αστικού ιστού της Αττικής, κατάλληλων για την ασφαλή μετεγκατάσταση του αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων, προχωρά η νεοσύστατη επιτροπή απομάκρυνσης του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων από την Φυλή.

Η Επιτροπή συστάθηκε από τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), με τη συμμετοχή πολλών δημοσίων φορέων, και συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο την αντιπρόεδρο της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τα μέλη συμφώνησαν να επισκεφθούν άμεσα το χώρο στον ΧΥΤΑ Φυλής, να διερευνήσουν τις προβλέψεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του χωροταξικού σχεδιασμού της Αττικής, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και του ΠΕΣΔΑ, καθώς και να πραγματοποιήσουν μια πρώτη έρευνα χαρτογράφησης των ζωνών εκτός αστικού ιστού της Αττικής, κατάλληλων για την μετεγκατάσταση.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή μετέχουν, πέρα από μέλη της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και του δήμου Φυλής, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στελέχη υπουργείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Η απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής, ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ τον Μάρτιο του 2015, με στόχο τη διερεύνηση νέων, ασφαλών χώρων εγκατάστασης, καθώς και τις προϋποθέσεις, τα κόστη και τις διαδικασίες ώστε να πληρούνται όλες οι σύγχρονες, τεχνολογικές προϋποθέσεις. Η Επιτροπή καλείται να λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο των προδιαγραφών της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε