Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και στη Δυτική Ελλάδα

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και στη Δυτική Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2011 | 20:54
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2011 | 20:50

Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή από τα Ακαρνανικά όρη, από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και από όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά.

Το τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα επεκτείνεται και στη Δυτική Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής και ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πληροφορηθεί για τις αλλαγές με ενημερωτική καμπάνια.

Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων Αγρινίου, Πρέβεζας, Λευκάδας, Άρτας, τμημάτων των Επτανήσων, καθώς και περιοχών των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρεβέζης και Αχαΐας, θα πρέπει να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο στην τηλεόραση ψηφιακό δέκτη MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 28 (530 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και στις συχνότητες 31 (554 MHz) και 37 (602 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής "Ακαρνανικά".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο