Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ψηφίστηκε η επιτάχυνση της ανέγερσης του Τεμένους στο Βοτανικό – Καταψήφισαν ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή

Ψηφίστηκε η επιτάχυνση της ανέγερσης του Τεμένους στο Βοτανικό – Καταψήφισαν ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή

Ψηφίσθηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα πλην ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής το άρθρο του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση ανέγερσης του Ισλαμινού Τεμένους στο Βοτανικό.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ και Ε.Κ υπερψήφισαν την διάταξη, ενώ καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ δείχνοντας και το βαθύ ιδεολογικό χάσμα που έχουν για το θέμα αυτό με τον κυβερνητικό του εταίρος, καθώς και η Χρυσή Αυγή που έδωσε με συνεχείς ακρότητες και επεισόδια που προκαλούσαν οι βουλευτές τους την «μάχη των μαχών» γι αυτούς…

Το επίμαχο άρθρο 35 του νομοσχεδίου, που η Χρυσή Αυγή έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίσθηκε από 206 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 26, οι βουλευτές δηλαδή μόνο της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης απέδωσε στην στάση του κόμματός του χαρακτηριστικά «συνέπειας» υποστηρίζοντας πως «η θέση μας δεν είναι τωρινή, έχουμε και είχαμε τις ίδιες απόψεις όταν το θέμα είχε ξανάρθει στην Βουλή…. η κατασκευή του Τεμένους θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει…

Υπάρχει κίνδυνος να μπλέξουμε σε θρησκευτικές αντιδικίες με άλλα δόγματα και θρησκείες» ενώ έθεσε μέχρι και θέμα σουνιτών και σιιτών… Για δε την αντίθεση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτή εξηγεί την κυβερνητική συνεργασία κ. Γιώργος Λαζαρίδης είπε πως « έχουμε διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι σεβαστό. Συνεργαζόμαστε δεν ταυτιζόμαστε…».

Κομμάτι πάντως του πυρήνας των αντιρρήσεων των ΑΝΕΛ περί προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην περιοχή, «ταυτίσθηκε» με πολλά από όσα υποστήριξαν οι βουλευτές – ομιλητές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα στην Ολομέλεια βρέθηκε και μίλησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος κορύφωσε και την αντίδραση του εθνικιστικού του κόμματος στο θέμα διαμηνύοντας «προς πάσα κατεύθυνση πως το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα αγωνιστεί ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας….» και κατήγγειλε με την γνωστή του φρασεολογία και επιχειρηματολογία τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου για αντεθνική στάση.

Το πάθος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης φάνηκε από νωρίς το πρωί όταν ο εισηγητής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος πυροδότησε ένα ακόμα κοινοβουλευτικό επεισόδιο όπου οι βουλευτές της ΧΑ πρωτοστάτησαν με ακραίες υβριστικές εκφράσεις (υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση).

Στον αντίποδα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στα διαιρετικά και «τρομοκρατικά» επιχειρήματα που ακούσθηκαν, στην παρέμβασή του αντέτεινε πως «εμείς λέμε σεβασμό σε όλους και τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου… εάν εμείς δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα που έχουν αυτές οι χώρες δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα δικά τους λάθη που τώρα προσπαθούν να διορθώσουν…. ».

Διευκρίνισε ότι το κόστος της ανέγερσης του Τεμένους είναι 950.000 ευρώ, χρήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στον κρατικό προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτό, ενώ κατέρριψε και το επιχείρημα ότι «στην Αθήνα εξ αιτίας του Τεμένους θα μαζευτούν πολύ μουσουλμάνοι λέγοντας πως εάν ίσχυε αυτό, τότε όλοι οι μουσουλμάνοι θα ήταν στην Θράκη που υπάρχει Τέμενος και όχι στην Αθήνα…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε