Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ψίθυροι” για απολύσεις στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι καλό να θυμηθούμε μια διευκρίνηση του Θ. Πάγκαλου για το αν το Σύνταγμα επιτρέπει ή όχι τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

“Το προβλέπει το Σύνταγμα” είχε πει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εννοώντας ότι αν καταργηθεί η θέση του υπαλλήλου τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο.
Τώρα επανέρχεται το θέμα κατάργησης δημόσιων οργανισμών και εταιρειών και έτσι είναι καλό να ανακαλέσουμε και τη συνέχεια της δήλωσης του κ. Παγκάλου:
“Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Έχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.
Πλέον δεν τίθεται, αφού πέρασαν οι εκλογές, και θέμα πολιτικού κόστους. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επιμένει ότι θα προχωρήσει “μόνο μπροστά” και θα κάνει “ό,τι είναι απαραίτητο”.
Ταυτόχρονα ακούγονται φωνές και από άλλους χώρους. Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να έμειναν άφωνοι, να χαρακτήρισαν τη δήλωση εκτός πολιτικής λογικής του κόμματος όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως εαν γίνουν οι μετατάξεις και προκύψει πλεονάζον προσωπικό θα πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι επί τόσο καιρό δεν μπορούσε κανείς να βρει που θα… μπουν οι πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής, τότε όλοι μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους που θα μεταταχθούν…
Ο χορός των μετατάξεων ξεκίνησε απ’ τους ΟΤΑ και έπονται άλλοι περίπου 2.000 από τον ΟΣΕ.
Μήπως οι “ψίθυροι” προετοιμάζουν για κάτι;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε