Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ψίχουλα μας δίνει ο Τσίπρας”! Περίπου 5.000 συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας [pics, vid]

“Ψίχουλα μας δίνει ο Τσίπρας”! Περίπου 5.000 συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας [pics, vid]

Πορεία διαμαρτυρίας από τα προπύλαια στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν περίπου 5.000 συνταξιούχοι για τα “ψίχουλα”, οπως λένε, που τους δίνει ο Αλέξης Τσιπρας με τη 13η σύνταξη.

Συνταξιούχοι από όλη την Ελλαδα ταξίδεψαν σημερα και έκαναν μεγάλη πορεία προς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην αρχή της Ηρώδου Αττικού, η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς, και έγιναν διαπραγματεύσεις για να επιτρέψουν στους συνταξιούχους να συνεχίσουν την πορεία.

Τελικά, οι κλούβες αποχώρησαν…

Οκταμελής αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημά τους να κανονιστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον κ.Τσίπρα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση.

Ο κ.Κουμπούρης τόνισε ότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την μόνιμη επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ , τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν χάσει με τις περικοπές στις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια.

«Μας πετάνε ψίχουλα με τη δήθεν 13η σύνταξη όταν τα τελευταία χρόνια μας πήραν 4 δισ. και θα μας πάρουν άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας 617 εκατ. ευρώ», είχε δηλώσει την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τις οργανώσεις συνταξιούχων ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε