Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάγκαλος: “Τούρκοι και Έλληνες μοιάζουμε πολύ”

Πάγκαλος: “Τούρκοι και Έλληνες μοιάζουμε πολύ”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2010 | 13:21
Πρώτη δημοσίευση: 18.09.2010 | 13:13

Η συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων είναι η πλέον λογική επιλογή στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, όπως στη δεκαετία του ΄30 ήταν το ίδιο επιβεβλημένη επιλογή η συνεργασία Βενιζέλου - Ατατούρκ, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απευθυνόμενος σε συνέδριο Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που διοργανώνεται στη Σμύρνη.

Αυτό που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στις παραμέτρους πολιτικές, στρατιωτικές και άλλες, που δυσκολεύουν την σωστή κατανόηση του ενός από τον άλλον.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι εντυπωσιάζεται κάθε φορά που επισκέπτεται την Τουρκία από το πόσο "δυτικός" είναι ο τουρκικός λαός και σχολίασε ότι και οι Τούρκοι που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι βέβαιος ότι θα εντυπωσιάζονται από το πόσο "ανατολίτης" είναι ο ελληνικός λαός. "Γι' αυτό μοιάζουμε τόσο πολύ", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Πάγκαλος θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χαγιατί Γιαζιτζί, που βρίσκεται και αυτός στη Σμύρνη για το συνέδριο των δημοσιογράφων.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο