Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάγκαλος μαινόμενος κατά Γερμανίας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2010 | 18:20
Πρώτη δημοσίευση: 22.03.2010 | 18:04

Σκληρή επίθεση σε βάρος της Γερμανίας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος κατηγορώντας την ουσιαστικά

οτι επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της να κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας, σπεκουλάροντας τα ελληνικά ομόλογα.


Μιλώντας στο οικονομικό και επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα Ιnternational Herald Tribune τόνισε ότι αν δεν ληφθεί σύντομα απόφαση για μηχανισμό στήριξης της χώρας, το ευρώ δεν θα έχει νόημα.


"Αυτό που είναι πραγματικά πίσω από την γερμανική στάση, είναι ότι υπολογίζεις ότι σπεκουλάροντας τα ελληνικά ομόλογα, εις βάρος του εταίρου και φίλου σου, επιτρέποντας στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της χώρας να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι, κάποιοι στη Γερμανία κερδίζουν χρήματα" είπε, ο κ. Πάγκαλος.

Και συνέχισε: "Από την Γερμανία έχεις και ένα άλλο μήνυμα. Όσο ο Νότος της Ευρώπης βάλλεται, κλονίζεται και πέφτει το ευρώ, βελτιώνεται η συνθήκη μέσα από την οποία μπορούν να κάνουν μαζικές εξαγωγές προς τον τρίτο κόσμο, τον υπόλοιπο κόσμο".

"Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν ληφθεί γρήγορα απόφαση, όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη, για να υπάρξει αυτό το εργαλείο, αν δεν φοβηθούν οι κερδοσκόποι ότι θα χάσουν λεφτά, τότε το ευρώ δεν θα έχει νόημα".   Διαδώστε αυτό το άρθρο