Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Παγώνουν» για μια τριετία οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

«Παγώνουν» για μια τριετία οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.12.2010 | 08:08
Πρώτη δημοσίευση: 17.12.2010 | 08:08

Μετά από απανωτές αυξήσεις των εισφορών στον ΟΑΕΕ τελικά αποφάσισαν κατόπιν εορτής να παγώσουν τις εισφορές για μία τριετία.

Αφού μέσα σε κάθε τρίμηνο, τα τελευταία 3 χρόνια γίνονταν συνέχεια αυξήσεις ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αποφάσισε να “παγώσει” για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Αυτό διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ Γεράσιμος Βουδούρης, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).
 
Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους.
 
Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων.
 
Για τον χρόνο έκδοσης σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης είπε ότι τώρα απαιτούνται τέσσερις-πέντε μήνες, ανακοίνωσε όμως ότι θα υπάρξουν ενιαία κέντρα συντάξεων ανά περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
 
Στα κέντρα αυτά θα εργάζονται ασφαλιστικοί σύμβουλοι που θα συντάσσουν προσυνταξιακές μελέτες, προκειμένου -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΘ- να επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και να ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία
    Διαδώστε αυτό το άρθρο