Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες – Αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά κατοικίας

Μάλιστα, στα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η κατάργηση του πόθεν έσχες να επεκταθεί πέρα από την πρώτη κατοκία και στη δεύτερη κατοικία.

Την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσουν οι αντικειμενικές αξίες για το 2011 και να επεκταθεί το μέτρο της κατάργησης του πόθεν έσχες στην αγορά πρώτης κατοικίας για περισσότερα από δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου κατά την ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, στα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η κατάργηση του πόθεν έσχες να επεκταθεί πέρα από την πρώτη κατοκία και στη δεύτερη κατοικία ή ακόμα και την εξοχική, σε μία προσπάθεια να πάρει ανάσα η αγορά ακινήτων που θα επιφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία μέσω της είσπραξης ΦΠΑ.

Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να δώσει μία ανάσα στα νοικοκυριά, καθώς με βάση αυτές υπολογίζονται πολλοί φόροι, όπως ο φόρος μεταβίβασης, ο φόρος ακίνητης περιουσίας και επομένως εάν παγώσουν οι αντικειμενικές δεν θα αυξηθούν και οι φόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών είναι μία ακόμα ένδειξη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τη συναίνεση, καθώς οι δύο αυτές ενέργειες αποτελούν προτάσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο 2.

Διαβάστε επίσης:

Κίνημα “Αγανακτισμένων” Πολιτικών κατά Παπακωνσταντίνου – Όχι στα μέτρα αλλά ναι από πολλούς στις πρόωρες εκλογές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε