Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στα φανάρια της Ακρόπολης και της Γλυφάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μανάδες τους τα κρατούν αγκαλιά ευελπιστώντας στην εορταστική ευσπλαχνία των περαστικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής επιχείρησαν και πήραν ένα δυσάρεστο δείγμα της ανάγκης κάποιων ανθρώπων για ελεημοσύνη από τον συνάνθρωπο.

Δε φαίνεται να ήταν θύματα κυκλωμάτων δουλέμπορων, αλλά αυτόνομες περιπτώσεις γυναικών που αναζητούσαν λίγα χρήματα για να θρέψουν τα βρέφη παιδιά τους.

Στη Λ. Βουλιαγμένης και Ρήγα Φεραίου στη Γλυφάδα ένα 13χρονο κορίτσι από τη Ρουμανία, ζητούσε χρήματα από τους περαστικούς. Είχε μαζέψει 5 ευρώ. Στο ίδιο σημείο, μία 29χρονη από τη Ρουμανία μαζί με το 9χρονο κοριτσάκι της έκανε το ίδιο και είχε μαζέψει 2 ευρώ και 13 λεπτά.
Πάλι εκεί, λίγα μέτρα μακρύτερα μία 26χρονη από την ίδια βαλκανική χώρα, έχοντας αγκαλιά το 3χρονο αγόρι της είχε μαζέψει 5 ευρώ και 70 λεπτά. Σε άλλο σημείο της Γλυφάδας, στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Λαζαράκη, μία 24χρονη από τη Ρουμανία, κρατώντας και εκείνη αγκαλιά το 3χρονο κοριτσάκι της, ζητούσε την ελεημοσύνη των περαστικών.

Μία 19χρονη από τη Ρουμανία εντοπίστηκε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, να έχει στην αγκαλιά το 2χρονο κοριτσάκι της και να παίζει ακορντεόν, μετρώντας από το ποτηράκι της, 3 ευρώ και 34 λεπτά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε