Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παίρνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με βίλα και πισίνα!

Παίρνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με βίλα και πισίνα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2009 | 17:50
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2009 | 08:34

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε φορολογούμενους με πισίνες και βίλες;

 
Κι όμως. Την ώρα που μακροχρόνια άνεργοι που καθυστέρησαν μια μέρα να σφραγίσουν την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ αλλά και χαμηλοσυνταξιούχοι που ξεπερνούν το εισοδηματικό κριτήριο κάποιοι άλλοι με μεγάλες ακίνητες περιουσίες και πισίνες είναι μέσα στους δικαιούχους για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Σύμφωνα με το “Έθνος” η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων για να βρει τους δικαιούχους του επιδόματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καθενός, βρήκε περιπτώσεις φορολογουμένων που μένουν σε σπίτια με πάνω από 300 τ.μ ή έχουν ακόμη και πισίνα.
 
Κι όμως αυτοί θα πάρουν το επίδομα γιατί στα κριτήρια που έχει ο νόμος δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τέτοιες περιπτώσεις αφού βασικό κριτήριο είναι το δηλωθέν εισόδημα και ο αριθμός των παιδιών!
 
Αυτό όμως όπως λέει αρμόδιος παράγοντας δεν αποκλείει να κληθεί στη συνέχεια ο φορολογούμενος να δώσει διευκρινίσεις για το πως κατέχει ακίνητη περιουσία που δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τα δηλωμένα εισοδήματα του.
 
Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι οι συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή , έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν αποκλειστεί από τη χορήγηση του επιδόματος, ανεξάρτητα του εισοδήματος το θέμα που βγήκε από τους ελέγχους για το επίδομα προβληματίζει το υπουργείο Οικονομικών για μεγάλη φοροδιαφυγή και στον χώρο των μισθωτών!

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Το επίδομα αλληλεγγύης στους ανέργους
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο