Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παλιρροϊκό “τσουνάμι” και στο Βόλο!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Μετά την Σάμο και την Αμφιλοχία, πλημμύρισαν τα παραλιακά χωριά του Βόρειου Παγασητικού, ανησυχώντας τους επιστήμονες.

Το μίνι…τσουνάμι έφτασε και στα χωριά του Πηλίου, προκαλώντας πλέον μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες. Την Κυριακή το βράδυ, η θάλασσα ανέβηκε πάνω από 80πόντους, «πνίγοντας» όλα τα παραλιακά χωριά του Βόρειου Παγασητικού.

Οι κάτοικοι έντρομοι ξύπνησαν σε μια…Βενετία, και ανήμποροι να «δαμάσουν» τα φουσκωμένα νερά της θάλασσας, απλώς άφησαν να πλημμυρίσουν τα παραλιακά καταστήματα και σπίτια. Η κίνηση από την παραλιακή οδό διεκόπη εκτάκτως, και τα ΙΧ παρακάμπτονται από εσωτερικούς δρόμους. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT

Στο χωριό Αγία Κυριακή οι… βγήκαν στη στεριά!

Στο χωριό Μηλίνα έχει διακοπεί η κίνηση των ΙΧ από τον παραλιακό δρόμο

Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει πάνω από 80 εκατοστά, πνίγοντας τα παραλιακά καταστήματα

Όλα τα παράλια χωριά του Β. Παγασητικού από το Χόρτο έως την Αγία Κυριακή μιλούν για τσουνάμι

Οι κάτοικοι στο χωριό Χόρτο βρίσκονται σε επιφυλακή από χθες το βράδυ

Λίμνες θα γίνουν παράκτιες ζώνες, προβλέπουν οι επιστήμονες

Το λιώσιμο των παγετώνων, τα ενεργά υποθαλάσσια ρήγματα, αλλά κυρίως η αυθαίρετη ανθρώπινη παρέμβαση στην φύση, θα οδηγήσουν – σε λιγότερα από 10 χρόνια- στην εξαφάνιση πολλών παράκτιων ζωνών!

Λίμνες θα γίνουν πολλές παραθαλάσσιες πόλεις, ενώ η θάλασσα θα «σκεπάσει» πολλά γνωστά παραλιακά χωριά! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι γεωλόγοι που παρακολουθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

«Στα επόμενα 10χρόνια, ίσως και νωρίτερο, μην παραξενευτούμε αν δούμε περιοχές πίσω από τις παράκτιες ζώνες να μετατραπούν σε λίμνες!» εξηγεί στο ΝewsIt.gr o κοσμήτορας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής γεωλογίας Αβραάμ Ζελιλίδης. «Κυρίως η παράλογη ανθρώπινη παρέμβαση, που μπαζώνει αυθαίρετα ποτάμια και θάλασσες, αλλά και τα ενεργά ρήγματα, οδηγούν στο να βυθίζονται περιοχές με ρυθμούς μεγαλύτερους από ότι ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας!»

Η θάλασσα βγήκε στην στεριά και στο Ρίο

Η πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή της Αχαΐας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές ιδίως στην παραλιακή ζώνη του νομού, και κυρίως στον Δήμο Ρίου. Καθιζήσεις και διαβρώσεις δρόμων που κόπηκαν στα δύο, αλλά και πτώσεις δέντρων από τους δυνατούς ανέμους, ήταν το σκηνικό που επικρατούσε σε Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Αραχωβίτικα και Δρέπανο, ενώ στον δρόμο βγήκε για άλλη μια φορά η θάλασσα στην περιοχή των Βραχνεϊκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

Η θάλασσα “έφαγε” το δρόμο στα Βραχνέικα – ΦΩΤΟ Κ. ΦΛΑΜΗΣ

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω υψηλής επικινδυνότητας – ΦΩΤΟ Κ. ΦΛΑΜΗΣ

Ισχυροί έως 9 μποφόρ ήταν οι άνεμοι που έπνεαν και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς κατολισθήσεις στις επαρχιακές οδούς και να καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη η κίνηση των οχημάτων.Για το λόγο αυτό, στα Καλάβρυτα βρίσκεται κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε